huhtikuu 05, 2024 2 Kestää lukea

Mikä teroituskulma minun tulisi käyttää veitseni teroittamiseen? 

Oletko koskaan miettinyt täydellistä teräkulmaa veitsesi teroittamiseen? Rosellissa saamme usein kyselyitä asiakkailtamme koskien teroituskulmia, joita käytämme tehtaallamme. Tiedättekö mitä? Olemme innoissamme voidessamme jakaa sisäpiiritietomme kanssasi, jotta voit saavuttaa huipputasoisen veitsen terävyyden omassa keittiössäsi!

Mutta ensin kerromme, miksi puhumme teroituskulmista veitsien yhteydessä. Useimmat veitset ovat viistetty molemmilta puolilta. Kun suosittelemme 15° kulmaa teroittamiseen, tarkoitamme, että teroitat molemmat puolet veitsestä 15° kulmaan, josta tulee kokonaiskulmaksi 30°.

Nyt syvennymme veitsen teroituskulmiin, jotka on jaettu "A" ja "B" kulmiin:

(Katso alla oleva viitekuva, jossa havainnollistamme Roselli -metsästysveistä, jotta näet, mikä kulma vastaa kunkin veitsen osan kulmaa.)

A = Ensisijainen viisto 9° kulmassa

B = Mikroviisto 15° kulmassa

C = Selkä
Kuinka valita oikea teroituskulma metsästysveitselle ja eräpuukolle?

Rosellissa hiomme kaikki ensisijaiset viisteet kevyellä kuperaisuudella ja pienellä mikroviisteellä. Koska jokainen veitsi on käsin teroitettu, saattaa kulmissa esiintyä pieniä vaihteluita.

Tehtaamme teroituskulma on noin 15°. Kuitenkin teroittaessasi veistä metsästykseen tai yleiskäyttöön, sinulla on joustavuus säätää mikroviiston (teroituskulman) kulmaa. Kasvata kulmaa kestävämmän reunan saamiseksi tai pienennä sitä terävämmän reunan saamiseksi. Suosittelemme pitämään kulman välillä 15-21° optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi.

A = Ensisijainen viisto 9° kulmassa
B = Mikroviisto / Teroituskulma

Kun lähdet seuraavalle seikkailullesi, muista, että oikea kulma ei ole pelkkä mitta - se on avain huippusuoritukseen jokaisella leikkauksella.


Rosellin teroitusvinkit

Nyt muutama sana siitä, miten voit parantaa teroitusprosessiasi ensiluokkaisilla teroitustyökaluillamme:

  • Kaksipuolinen timanttiteroitin:Toimii kuin tavallinen teroituskivi, mutta tuottaa nopeammin tulosta. Tällä terottimella on hieno ja karkea puoli sopiva päätetä varten. Timanttiteroitinta ei tarvitse kastella, pieni roiskaus vettä riittää käsittelyn ajan


  • Hiomakivi: Valmistettu Wästikivi-fylliitistä, tämä kivi on täydellinen kaikkien Roselli -veitsien teroittamiseen. Pidä se kosteana teroituksen aikana sujuvamman hiomisen takaamiseksi. Jokainen hiomakivi on uniikki, tarjoten luonnollisia vaihteluita hiomapinnassa ja kestäen useita vuosikymmeniä.

Olet nyt valmis parantamaan veitsesi terävyyttä! Jos haluat lisäapua, tutustu video-oppaaseemme timanttiteroittimen käytöstä täältä!


Sano hyvästit tylsille veitsille ja toivota tervetulleeksi Rosellin tarkka leikkaus. Hyviä teroitushetkiä!
🪓🔪


Myös otsikossa Blog

Top fishing tips!
Top fishing tips!

toukokuu 16, 2024 2 Kestää lukea

Fishing is more than just a hobby; it's a timeless tradition and a way to connect with nature. Whether you're experienced or just starting out, the right fishing gear and techniques are crucial. This blog covers essential fishing tips, the best fishing gear including top-quality knives from Roselli, and key fishing techniques to improve your success on the water. Enhance your fishing experience with expert advice and premium tools, and get ready to reel in your next big catch!
Lue lisää
What to give mom for Mother's Day? The ultimate gift guide!
Mitä antaa äidille äitienpäiväksi? Loistava lahjaopas!

huhtikuu 19, 2024 2 Kestää lukea

Tutustu Rosellin äitienpäivälahjaoppaaseen, joka sisältää ensiluokkaisia veitsiä ja työkaluja, jotka sopivat jokaiselle äidille. Löydä ihanteellinen lahja, joka tekee hänen päivästään erityisen kulinaarisista nautinnoista ulkoseikkailuihin. Osta nyt!
Lue lisää
How to care for your kitchen knife in carbon steel
Opas hiiliteräksisen Roselli -keittiöveitsen hoitaminen

helmikuu 22, 2024 2 Kestää lukea

Jos olet valinnut hiiliteräksestä valmistetun keittiöveitsen, olet valinnut poikkeuksellisen terävyyden, kestävyyden ja suorituskyvyn. Kuitenkin varmistaaksesi, että veitsesi säilyttää laadunsa ja palvelee sinua hyvin vuosien ajan, asianmukainen hoito ja huolto ovat välttämättömiä.

Lue lisää