Skinning game with Roselli's handmade hunting Knife UHC steel

Roselli metsästyspuukko - miten minun tulisi sitä käyttää?

Kun sinulla on Rosellin metsästyspuukko, miten käytät sitä metsästysreissuilla?
Olemme varmoja, että sinä metsästäjänä osaat käsitellä riistaa ja huolehtia varusteistasi. Mutta olemme asiantuntijoita omien puukkojemme ja niiden kykyjen suhteen, joten haluamme jakaa kanssasi nopeaa tietoa, joka saattaa olla hyödyllistä tulevalla metsästyskaudellasi.

Vinkit riistankäsittelyyn Roselli metsästyspuukolla

Riistankäsittely tarkoittaa sisäelinten poistamista mahdollisimman pian lihan säilyvyyden parantamiseksi. Tämä on tehtävä nopeasti ja kentällä heti saaliin kaatamisen jälkeen, joten terävä metsästysveitsi on paras apuväline. Ultra High Carbon (UHC) ja hiiliteräsveitsemme on suunniteltu erityisesti tähän tehtävään, joten voit leikata helposti saaliin ihon ja vatsan auki.
Ruhoja voi käsitellä eri tavoin, ja jotkut avaavat rintakehän poistaakseen sisäelimet.
Tämä tehdään usein työntämällä veitsi kylkiluiden läpi keskeltä, jolloin kylkiluut voidaan taivuttaa sivuun ja päästä käsiksi sisäelimiin. Tämä menetelmä voi kuitenkin vahingoittaa veitsen terää, koska metsästyspuukkojamme ei ole suunniteltu lävistämään kovia esineitä, kuten luita.
Tämä koskee kaikkia puukkoja, ja se vaikuttaa puukon terävyyteen riippumatta siitä, millaisesta teräksestä terä on valmistettu. Saatat jopa pahimmillaan muuttaa terän muotoa. Joidenkin on helpompaa käyttää kyseistä menetelmää, ja loppujen lopuksi kyse on siitä, mitä itse haluat tehdä. Muista kuitenkin, että rintakehän lävistäminen ei ole se, mihin hiiliteräksestä valmistettu metsästyspuukko on tehty, sillä se voi aiheuttaa muodonmuutoksia tai terän lohkeamisen. Jos haluat korjata lohkeaman, sinun on hiottava uusi reuna. Niin kuin tekisit minkä tahansa veitsen kanssa, jonka reuna on vaurioitunut. Jos et ole varma, miten tämä tehdään, tutustu Hoito- ja ylläpito-ohjeisiimme tai lähetä veitsesi meille ilmaiseen teroituspalveluumme.
Jos haluat välttää tämän, voit käyttää UHC-teräspuukkoa tai hiiliteräspuukkoa ja eikata sen sijaan rintakehän alareunasta keskiviivaa pitkin kivespussin tai rintarauhasten lähelle. Silloin voit työntää koko kätesi aukkoon juuri rintalastan alapuolelle
aiheuttamatta puukolle vaurioita.

Nylkeminen

Kun riista on käsitelty, se nyljetään, yleensä ripustamalla se riistan metsästyksen päätyttyä. UHC-teräksiset veitsemme ovat erinomaisia nylkemisen yhteydessä, sillä käytät vähemmän aikaa veitsen teroittamiseen. Terävyytensä ansiosta saat myös siistin leikkauksen, mikä tekee niistä täydellisiä metsästyskumppaneita niiden monipuolisuuden ja keskikokoisen ja suuren riistan käsittelykyvyn ansiosta.

Se, minkä tyyppistä mallia haluat käyttää tässä vaiheessa, on henkilökohtainen valinta.
Mutta Eräpuukkomme, UHC on metsästäjien yleisimmin käyttämä, kun he nylkevät suurikokoista riistaa, kuten hirveä, villisikaa tai peuraa. Eräpuukon terän muoto on optimaalinen tähän tehtävään, ja UHC - teräksen terävyys varmistaa, että teet tämän tarkan
työn käyttämättä liikaa voimaa.
Kun käsittelet eläintä, on tärkeää käyttää partaveitsen terävää puukkoa, jotta voit erottaa turkin ja nahan lihasta. Terävä puukko tekee tasaisia ja tarkkoja leikkauksia, mikä on tarpeen riistankäsittelyssä, nylkemissä ja lihan käsittelyssä. Jos käytät tylppää
terää tai huonolaatuista puukkoa, saatat repiä lihaksia, etkä myöskään saa kaikkea lihaa irti luista. UHC-teräksen tai hiiliteräsversiota käyttämällä nylkeminen on paljon helpompaa. Niiden kestävyys ja terävyys antavat sinulle mahdollisuuden työskennellä
riistasi kanssa keskeytyksettä, kun sinun ei tarvitse teroittaa nylkemisen aikana.

Koko prosessissa on kyse myös hygieniasta ja siitä, että sinulla on terävä ja kestävä veitsi. Kun nyljet riistaa, et halua puukon joutuvan kosketuksiin lihan kanssa. Haluat leikata turkin ja lihan väliin, sillä bakteerit saattavat saastua, jos leikkaat haavan lihaan nylkemisen aikana. Lihan saastuminen voi tapahtua alkuperäisen haavan kautta sekä käsittelyn, prosessoinnin ja kuljetuksen aikana.

Teurastus

Kun olet riiputtanut riistan, on aika teurastaa se, eli leikata eläimen osat käsiteltäviksi paloiksi. Jotkut käyttävät mieluummin teurastusveitsiä tai jopa kolmea eri puukkoa, kun halkaisevat, irrottavat ja leikkaavat ensisijaisen lihan pienemmiksi paloiksi. Mutta jos
sinulla ei ole teurastusveistä, voit suorittaa tämän tehtävän myös Eräpuukolla UHC.

Minkä metsästyspuukon valitsisin?

Etkö ole vielä hankkinut #oneknifeforlife -puukkoasi? Sekä UHC-teräksiset että hiiliteräksiset puukkomme on tehty metsästäjien käyttöön, joten voit luottaa Roselliisi
kaikissa olosuhteissa. Suosituimmat mallimme metsästykseen ja mallit, joita metsästäjät ovat suositelleet muillekin, ovat:
- Roselli Eräpuukko – saatavilla sekä UHC-teräksenä että hiiliteräksenä
- Heimo 4” Bushcraft malli, kokopuinen
- Roselli Nikkarinpuukko – saatavilla sekä UHC-teräksenä että hiiliteräksenä
- Roselli Vaarinpuukko – saatavilla sekä UHC-teräksenä että hiiliteräksenä

 

Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset neuvoja, ota yhteyttä meihin osoitteessa info@roselli.fi. Puhumme suomea, englantia, ruotsia ja italiaa! Turvallisia metsästyshetkiä ja onnea metsästyskaudellesi!

Takaisin blogiin