Oikealla hoidolla Roselli-keittiöveitsesi säilyy terävänä, toimivana ja kestävänä vuosien ajan. Tässä jaamme käytännön vinkkejä veitsen teroittamiseen, puhdistamiseen ja säilyttämiseen, samalla korostaen, kuinka eri teräsmateriaalit, kuten hiiliteräs ja UHC (Ultra High Carbon) -teräs, vaativat erityistä huolenpitoa.

Opas hiiliteräs Roselli -keittiöveitsen hoitaminen
Tutustu teroitusvälineisiimme
-
Timanttiteroitin
Normaalihinta € 32NormaalihintaYksikköhinta kohti
Puhdistus: Suojaa veitsesi terä
Oikea puhdistaminen on avain sekä hygienian että terän kunnon ylläpitämiseen:
Pese käsin: Vältä astianpesukonetta, sillä sen voimakkaat pesuaineet ja korkea lämpö voivat vahingoittaa sekä terää että kahvaa.
Kuivaa välittömästi: Pesun jälkeen kuivaa veitsi huolellisesti, jotta ruoste ja tahrat eivät pääse muodostumaan – erityisesti hiiliteräsveitsissä.
Puhdista hellävaraisesti: Käytä mietoa pesuainetta ja pehmeää sientä, jotta et naarmuta tai tylsennä terää.
Säilytys: Veitsen suojaaminen
Veitsen säilytystapa vaikuttaa sen terävyyteen ja käyttöikään:
Veitsitukit tai magneettipidikket: Näillä säilytysvaihtoehdoilla veitsi on suojassa ja helposti saatavilla, estäen turhan kosketuksen muiden keittiövälineiden kanssa.
Teräsuojat laatikoihin: Jos säilytät veitsesi laatikossa, käytä nahkatuppea tai teräsuojaa, jotta sekä terä että kätesi pysyvät turvassa.
Pidä kuivassa tilassa: Säilytä veitsi kuivassa ympäristössä, jotta vältät ruostumisen ja korroosion.
Pidennä Roselli-keittiöveitsesi käyttöikää
Noudattamalla näitä huolto-ohjeita varmistat, että hiiliteräsveitsesi säilyy luotettavana kumppanina keittiössäsi vuosikausia. Säännöllinen huolto ei ainoastaan säilytä veitsen suorituskykyä, vaan myös kunnioittaa käsityötaitoa ja laatua, jotka määrittelevät jokaisen Roselli-veitsen.
Haluatko varmistaa parhaan mahdollisen hoidon keittiövälineillesi? Tutustu Rosellin premium-keittiöveitsiin ja koe ruoanlaiton ilo terävien, luotettavien ja kauniisti valmistettujen veitsien kanssa.
-
Kokinveitsi Gyuto
Normaalihinta € 295NormaalihintaYksikköhinta kohti -
Santoku keittiöveitsi
Normaalihinta € 265NormaalihintaYksikköhinta kohti -
Yleisveitsi
Normaalihinta € 185NormaalihintaYksikköhinta kohti -
Santoku keittiöveitsi, UHC
Normaalihinta € 325NormaalihintaYksikköhinta kohti